PONTE VECCHIO

Concept

美味しさの秘密The Secret to Deliciousness

Dステーキでは、上質な赤身の牛肉をかたまりのまま、できるだけやわらかくジューシーに、しかも香り良く熱々の状態で、リーズナブルに提供します。その美味しさには4つの秘密があります。

D-Steak offers high-quality, lean cuts of beef steak served as soft and juicy as possible with a pleasing aroma and cooked-to-perfection temperature at a reasonable price. There are four secrets to the deliciousness of our steaks.

美味しさの秘密1

美味しさの秘密 1.UVA

肉にUVA光線(紫外線)を数日間照射することによって、明らかに肉質、味、香りに変化がもたらされます。紫外線による刺激から細胞を守るため酵素が働き、肉や魚が美味しくなることが天日干しの美味しさの秘密だと実験の結果分かったのでステーキ肉の熟成に紫外線照射をすることを思いつきました。結果、香り高く美味しい素材となりました。

UVA

We actually tried several experiments, we found out that the key of sun-dryng is exposing in UVA rays and this will obviously make a change in meat quality becaue enzyme acts to protect cells from UVA rays, which increases taste and flavor of meat. So we decided to apply those findings to D-steak.

美味しさの秘密2

美味しさの秘密 2.Dカッター

赤身の肉をどうやってやわらかく食べてもらうかを考えた結果、特殊カッターの開発にたどり着きました。5ミリ幅の鋭利な刃を縦横5ミリ間隔にたくさん配した器具で、肉の繊維に直角に細かく切れ目を入れていくことができます。これで驚くほど赤身がやわらかくなります。この特殊カッターの装置を「Dカッター」と名付けました。

D-Cutter

In considering the best way to ensure softness for red meat, we decided to develop a specialized cutter. Using sharp blades about 5 mm wide placed vertically and horizontally at 5 mm intervals, this cutter moves up and down to produce small cuts perpendicular to the fibers of the meat. This results in a surprisingly soft texture even with lean meat. We named this specialized cutter as "D-cutter"

美味しさの秘密3

美味しさの秘密 3.Dジラロースター

肉を回転させることにより、にじみ出た旨みを肉の表面にまとわせコーティングすることができます。さらに 肉に均一にゆっくりと直火を当てることができます。炭の直火は、鉄板よりもはるかに熱の浸透性が高く、食材に火が入りやすい。そのおかげで中までじっくり火が通り、やわらかくジューシーに香り良く仕上がります。2002年に誕生し開発を続けてきました。

D-Girarroaster

Cooking the meat on D-Girarroaster allows the juices that ooze out of the meat to be spread throughout the surface. The open flames from the charcoal not only have much higher calorific value than cooking on an iron plate but also penetrate the meat better, making it easier to cook the meat more thoroughly. This allows us to cook the meat both inside and out for a juicy, delicious finish. The slow process also helps reduce shrinkage, not to mention the enjoyable aroma inherent to charcoal cooking. As for D-Girraroaster itself, the design is based on a roaster we made in 2002 and we keep it improving till today.

美味しさの秘密4

美味しさの秘密 4.ぐつぐつソース

できあがったかたまり肉を、鉄板にのせると肉は焼けすぎて繊維がかたく縮み、肉汁も全部出てしまうので、提供に鉄板は使いません。そこで、Dステーキでは肉と供ににそのソースをまとわせることで熱々の肉を楽しむことができます。ソースの容器は熱々ぐつぐつ状態を保つため、特殊なセラミックで作りました。約10分ほど、熱々ぐつぐつです。

Hot Simmering Sauce

Placing cooked meat on an iron plate results in burning, shrinking and hardening of the fibers, and a loss of the internal juices. Therefore, instead of serving with hot iron plates, we developed special ceramic plates which will keep sauce hot and simmering even after 10 minutes.

Space

Counter seating10seats
Tables14seats

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530-0047
Tel06-6311-8080
Fax06-6311-8885
Lunch:
Dinner:
11:30 a.m. to 1:45 p.m.(L.O.)2:30 p.m.(CLOSE)
18:00 a.m. to 9:30 p.m.(L.O.)10:30 p.m.(CLOSE)

お店の味をご家庭で。
本格イタリア料理をお楽しみください!

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Reservation

Please be aware that D STEAK does not accept online reservations. We apologize for the inconvenience, and request that all reservations be made directly at the telephone number listed below.

Tel.06-6311-8080